24.04.2024 | 15:13

ОТКРИВАНЕ на НОЩНО КИНО във Варна с гост КИТОДАР ТОДОРОВ

Китодар Тодоров, три български късометражни филма и формата “По питие с …” откриват „Нощно Кино“ във Варна на 10-ти март!

Най-новият проект на Артин Вижън – “Нощно кино” започва на 10 март във Фестивален и конгресен център – Варна с прожекция на три български филма селектирани от Христо Христозов – директор на „Дом на киното“ – София!

Веднъж седмично на “Нощно кино” преди същинската прожекция публиката ще има възможност да се срещне и разговаря за всичко, което ни вълнува с личности от различни сфери на обществото във формата “По питие с…”

„Нощно кино“ ще представя на варненската публика селекция късометражни и пълнометражни филми и ще бъде идеалното място за тези, които обичат да прекарват свободното си време след работа със страхотен филм, питие в ръка и с добра компания в уютна приятелска атмосфера. Да, “Нощно кино” си има и бар!

На 10-ти март заповядайте на “Нощно кино в ПЕТЪК” и “По питие с КИТОДАР ТОДОРОВ”! Започваме в 21:00 ч.!

За кино, художествените провокации пред един артист и всичко, което ви вълнува ще си говорим с Китодар Тодоров преди прожекциите и на по питие.
Китодар Тодоров е от онези хора, за които трудно можеш да бъдеш сигурен дали са сериозни или се шегуват.
Думите му са простички, изреченията кратки, с многозначителни паузи, в които върти очи, вдига вежди и разтяга лицето си в широка усмивка. За разлика от събеседниците си обаче, той не се смее с пълно гърло, а леко зловещо и загадъчно. Като лош герой от автентичните приказки на Братя Грим. Познаваме Китодар Тодоров като актьора, който може да ни накара да се хилим, докато коремът ни заболи от смях, но той винаги остава сериозен. Казва, че най-големите комедийни актьори, дори в пародиите, не се правят на смешни, а са сериозни, когато си казват репликите.

Веднага след срещата ще се насладим на специалната селекция от късометражни филми, подбрана от Христо Христозов.

“Три късометражни филма без определено време и място – защото случващото се в тях би могло да е наше минало, настояще или бъдеще. А героите им са толкова пълнокръвни, че могат лесно да бъдат съотнесени с живота на всеки един от нас. Гледайки ги си задаваме въпроса – искаме ли да останем и каква е „цената“ да останем?”
Христо Христозов

Ще гледаме:
‘Мона лиза’ – Мъж язди магаре по прашен път. След него върви Жена. Тя носи купа сено. Мъжът мърмори. Жената под сеното слуша. Целият живот на Мъжът и Жената е преминал по този път. Изглежда досаден и прашен. Монотонен и сив. И тогава жената спира. И Мъжът я поглежда.

‘Празник’ – Какво е нужно, за да си направиш празник – маса с храна, шампанско, приятели? А ако ти е много криво? Ако храната не е по вкуса ти, шампанското топло, а приятелите са се вторачили в себе си? Достатъчно ли е едно хоро?

‘Оттук дотук’ – Насред разпадащата се реалност Явор, най-младият жител на малко българско село, мечтае за един друг свят – свят на възможности.
Независимо дали сте киноман или просто имате нужда от една забавна вечер с приятели -“Нощно Кино“ и “По питие с…” ще се превърнат в любимо място за всички, които търсят позитивни емоции и културно обогатяване.

Очакваме ви на 10-ти март (петък), 21:00 ч., фоайе пред зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна!

Вход – 10 лева

С финансовата подкрепата на Национален Фонд Култура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights