08.12.2023 | 17:42

Откриват изложба на Зина Желязова в галерия „Техне“ в столицата

Изложба „Вдъхновения по Климт“ на художничката Зина Желязова ще бъде открита на 28 септември 2023 г. (четвъртък) от 16:00 часа, в галерия „Техне“, Библиотечно-информационен център на ТУ – София.

Това е третата самостоятелна изложба на Зина Желязова, художник майстор-ювелир. На събитието художничката представя свои творби, инспирирани от изкуството на Густав Климт – австрийския художник символист, основател на школата Виенски сецесион. Както в картините на родоначалника на австрийския сецесион, така и в творбите на Зина централна тема е женската красота през нейната разнолика покоряваща сила. С характерната за артистката ярка колористика и искрящи цветове ще имате възможността да се насладите на десетки алегорични женски образи, представящи женствеността в различни състояния и настроения, които ще ви докоснат и завладеят с нежността на цветната ласка.

Картините на Зина са прекрасен подарък за вас самите и вашите близки със светлото и оптимистично настроение, което създават у всекиго, докоснал се до изкуството на художничката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights