26.05.2024 | 3:34

Откриха изложба на детски рисунки ,,С очите си видях бедата”

Снимки: РБ "Дора Габе"

Регионална библиотека ”Дора Габе” е домакин на изложба на детски рисунки от oбластния етап на Международния конкурс за детска рисунка ,,С очите си видях бедата”, организиран от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Добрич и Регионално управление на образованието – Добрич.

На 17 април 2024 г., изложбата бе открита от Стоян Георгиев, началник сектор Превантивна и контролна дейност при РДПБЗН – Добрич, който благодари на талантливите децата за участието в конкурса. На събитието присъстваха: Йорданка Костадинова – Областен управител на Област Добрич, Дарин Димитров – Директор Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Добрич, Любомир Тодоров от Регионално управление на образованието – Добрич, представители на общински администрации в областта, участници и техни родители, граждани. Областият управител връчи грамоти и подаръци на отличените млади художници.

Международният конкурс „С очите си видях бедата” е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Целта на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, основни познания за рисковете от бедствия, както и дейностите на единната спасителна система.

През 2024 г. в конкурса участват 120 рисунки на деца от различни учебни заведения в област Добрич. Съгласно регламента, класиралите се рисунки на призовите места в областния етап ще бъдат изпратени за участие в националният етап на конкурса ,,С очите си видях бедата”, който ще се проведе през месец юни.

Изложбата се намира в централното фоайе на библиотеката и може да бъде разгледана до 17.05.2024 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights