22.06.2024 | 20:17

ОТ НДК ПРИЗОВАВАТ: НЕКА ЗАЕДНО ОПАЗИМ ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КУЛТУРНИ СИМВОЛИ НА СОФИЯ И СТРАНАТА

НДК, Снимка: Ангел Радилов, "Подиум"

Ръководството на Националния дворец на културата се обръща към всички граждани с молба да бъдат бдителни и отговорни. „Положихме огромни усилия и вложихме много средства за изчистването на фасадата от графити, за да възстановим предишния й облик и да се превърне тя отново в истински дворец на културата“, споделя г-жа Андрияна Петкова, изпълнителен директор на НДК. „Да запазим мястото приветливо и красиво зависи от всички нас“, допълва тя.

Призивът идва след като току-що почистената сграда беше отново надраскана на няколко места с нови надписи и символи.

От екипа на Двореца са подали сигнал до 4-то РПУ и са предоставили снимков материал. Направен е график за извършване на периодичен 24-часов обход на сградата, както и е даден достъп на общинска полиция до видеонаблюдението на НДК. Предвижда се и поставянето на предупредителни табели.

От НДК са категорични, че опазването и грижата за паметниците на културата и обществените сгради дава добър пример и на децата ни. От Двореца се обръщат с молба към всички граждани да не остават безучастни, а да сигнализират на тел. 112 при нередности и вандалски прояви.

„Всички мерки, които взимаме ще са недостатъчни, ако всеки един от нас не прояви съвест и отговорност да пази това културно богатство и емблема, какъвто е Националният дворец на културата“, казват от ръководството на НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights