Петима автори гостуват в Художествена галерия – Добрич с графичната колекция „Fight“

Снимка: ХГ Добрич

Студио Print Nest представя тематичната изложба на Зоран Мише, Иван Матеев, Горан Тричковски, Васил Ангелов и Павел Целкоски, в която те третират проблема за борбата като избор в творчеството и в живота, за нейните вътрешни и външни проявления, за спечелените или все още незавършени битки. Двадесет мащабни интерпретации на темата, изпълнени в класическите графични техники суха игла, мецотинто, акватинта, офорт и ксилография, предизвикват зрителя да вникне по-дълбоко във философския смисъл на творбите.
Изложбата вече е гостувала в галерии в София, Пловдив и Скопие, а днес за пръв път Print Nest я представят пред публиката в Добрич. На откриването присъстваха двама от художниците – „ветеранът“ Зоран Мише и най-младият член на „гнездото“ Иван Матеев.
Графичното студио Print Nest е създадено през 2012 г. като „гнездо“, в което няколко съмишленици и колеги от Националната художествена академия отглеждат и реализират творческите си идеи, без да се налагат формални правила. Обединяващи са любовта към графиката, свободата в избора на техники и теми, експериментът. Там петимата художници материализират в графични творби потребността си да създават изкуство, вдъхновено както от философски въпроси, така и от ежедневни сюжети – самотата, играта, музиката, търсенето на смисъл, маските.
Изложбата е експонирана в две от залите на галерията и може да бъде видяна до 15 май 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *