23.02.2024 | 7:06

„Пловдив 2019“ финансира с 1 млн. лв. културни прояви в града

Фондация „Пловдив 2019“ обявява отворена покана за фестивали и големи събития на обща стойност 1 000 000 лева. 

Целта е да се обогати културният афиш на Пловдив и градът да се утвърди като фестивална дестинация на културната карта на Европа. 

Кандидатстването е от днес до 4 март, а събитията ще започнат най – рано на 8 април. Календарът на проявите предвижда те да продължат до 31-ви октомври 2024 г.

В конкурса могат да участват културни организации и независими куратори и артисти от България. Техните предложения трябва да са за събития и фестивали на територията на град Пловдив. Жанровете са разнообразни – музика, визуални изкуства, театър, танц, филмово изкуство, литература, фотография, дигитални изкуства, образование, иновации, творчески индустрии.

Общият бюджет за отворената покана е 1 000 000,00 лв., без определен праг на финансирането за проект. Фондация „Пловдив 2019“ ще изплаща аванси само след одобрен и гласуван от Общински съвет на град Пловдив бюджет на Фондация „Пловдив 2019“ за 2024 г. Сключването на договори с всички одобрени участници може да се случи след обявяване на резултатите от поканата, за да не се ограничи своевременния старт на подготовката по проектите.

Необходимите документи за кандидатстване са на сайта на „Пловдив 2019“.

През 2023 година ОС Пловдив подкрепи тригодишен план за работа на фондация „Пловдив 2019“, с което даде възможност на екипа на Фондацията не само да продължи да подкрепя едни от най-мащабните събития в страната, но и да гарантира съфинансиране на проекти по Плана за възстановяване и устойчивост.

Източник: БНР Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights