19.05.2024 | 10:37

Повече от 450 изпълнители ще участват в младежкия конкурс за поп и рок музика „Петнадесет лалета“

Повече от 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места, ще участват в Националния младежки конкурс за поп и рок музика „Петнадесет лалета“. Дванадесетото издание на конкурса ще се проведе от 25 до 28 април на сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904“ в Хисаря. Това съобщи за БТА музикалният директор на форума Иван Димов. 

Участниците ще бъдат  оценявани от жури от доказани професионалисти в областта на поп, рок и джаз музиката. Председател е певицата Мими Иванова, чието песенно творчество е в основата на конкурса, посочи Димов. Той припомни, че Иванова е почетен гражданин на община Хисаря. В състава на журито влизат Виктория Главчева, поп изпълнител и магистър от НМА „Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене, Стела Дойкова, вокален педагог, докторант към катедра Музикална педагогика към ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, магистър по класическо пеене и бакалавър по музикална педагогика и ръководител на вокално студио „Music sound“ към НЧ „Напредък 1869“, Горна Оряховица. Оценките си за изпълнителните ще дадат още Здравко Петров, музикант, педагог, журналист, музикален критик и анализатор, и Георги Милтиядов, музикант, композитор, диригент и автор на аранжименти.

Организатор на събитието е Сдружение “Петнадесет лалета” заедно с община Хисаря, НЧ “Иван Вазов 1904“ и СУ “Христо Смирненски“. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на община Хисаря Ива Вълчева и е част от календара на Министерството на културата.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights