20.07.2024 | 7:09

„Подари си обич!“ в Балчик

Снимка: Радио Варна

Дни преди седмицата, посветена на виното и любовта, балчишки творци избраха да поздравят своите съграждани с музикално-поетичния спектакъл „Подари си обич!“. Още с влизането в концертната зала на Мелницата зрителите се понесоха на вълните на чувството, за което мерни единици няма. 

С чаша вино и послания, устояли във времето: Една дума ни освобождава от цялата тежест и болка в живота: тази дума е любов – Софокъл; Живеят само влюбените, останалите просто съществуват – Уилям Шекспир; Има само едно единствено щастие в живота – да обичаш и да бъдеш обичан – Жорж Санд; Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите – Антоан дьо Сент Екзюпери.

За да я има силната любов, е нужно приятелство

Живеем и се обичаме 34 години, споделят семейството хористи Петя и Здравко Арменчеви. Любовта им сега, примесена с приятелство, е по-силна, твърдят и двамата. Още като деца майките им, едната с две дъщери, другата с две момчета, правили сметки да се сватосат, но не станало така. Когато пораснали – тя на 18, той на 22 години, съдбата ги срещнала в съвсем друга обстановка. След това разбрали кой кой е. И така до днес, когато вече не могат един без друг.

 16-годишната Марина Кирова е ученичка в езиковата гимназия в Добрич, но остава възпитаничка на Марина Морозова – ръководител на вокална школа „Септима“ при НЧ „Васил Левски“ – Балчик. „Най-важно е хората да се обичат и да правят това, което ги прави щастливи“ – споделя момичето, което с гласа си е готово да покори телевизионни формати.

Велизара Тихолова е възпитаник на училището по изкуствата в Добрич. Тя пожела на балчиклии да бъдат щастливи и нека карат хората да чувстват любов и да се чувстват обичани. Както прави тя самата – с китара и типичен тембър, достойни за звездните сцени.

Често любовта се бърка със страст, любов е да помогнеш, да дадеш и да забравиш

Любовта довежда Марина Морозова от мегаполиса Москва в малък Балчик. „Да бъдем искрени, светли хора, да постъпваме с добрина към другите. Така Господ ще даде този дар – любовта, на всеки човек. Любовта е тази, която не мисли само за себе си, а мисли за другите“ – вярва Морозова, че това е рецептата за съхраняването и.

Източник: Радио Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights