21.09.2023 | 17:30

Поредно себеотдаване на сцената направиха актьорите в премиерния спектакъл „Бъбрекът“

Снимки: Ангел Радилов

Бурни аплодисменти, като за премиера получиха актьорите и творческият състав на Драматичнтия театър в Добрич, снощи след представянето на постановката „Бъбрекът“. Автор на пиесата е Щефан Фьогел, а режисьор Стефан Спасов. Сценографията е на Димитър Митев.
Актьорите Димитър Петров, Татяна Христова, Георги Георгиев и Мария Генова дадоха всичко от себе си за да докажат, че са верни на театъра и благодарни на своята публика.
Ето и кратка анотация на пиесата:
Катрин се нуждае от нов бъбрек.
Нейният съпруг Арнолд, успешен архитект, има същата кръвна група, но се колебае дали да и даде своя бъбрек.
Затова Катрин се отказва от помощта му. Когато приятелят на двамата Гьотц веднага обявява, че е съгласен да стане донор, започва истинска битка за бъбрека. Но дали е съгласна неговата съпруга Диана?
Новата пиеса на съвременния австрийски драматург Щефан Фьогел предлага много емоции и , разбира се, не става въпрос само за един бъбрек, а за това колко крехки могат да бъдат „идеалните“ семейни отношения. Какво се случва, когато партньорът или партньорката не може да разбере къде е границата между здравословния егоизъм и отдадеността на семейството? Ще разруши ли това изпитание един дълго съществувал брак?

Следващото представяне на спектакъла е на 22 ноември, от 19.00 часа в Камерната зала на театъра.

Снимки: Ангел Радилов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights