17.07.2024 | 18:39

Постановката „Българи от старо време“ гостува на 24 юни в Театър „Българска армия“

Една от най-успешните постановки на Ловешкия театър – „Българи от старо време“, гостува на 24 юни, понеделник, в Театър „Българска армия“, съобщават от културната институция. Това е поредният трети гастрол на заглавието в столицата. Досегашните гостувания преминаха при пълен салон и с възторжена публика. Спектакълът е по едноименното произведение на Любен Каравелов и е със специалното участие на Николай Урумов, който е и постановчик. Насладете се на класическия двубой между дядо Либен и хаджи Генчо, които гласят сватба на чадата си. В останалите роли са Аделина Петрова, Георги Грозев, Георги Трайков, Диана Спасова, Златина Гълъбова, Йордан Петков – Дуньо (гост), Катя Йочева, Мариян Стефанов (гост), Неделин Найденов, Нина Суванджиева, Петър Стойчев, Явор Костов – Яша.

Сценична адаптация и постановка: Николай Урумов. Сценография и костюми: Кирил Наумов. Музикални картини: Иван Стоянов. Хореография: Маргарита Атанасова.

„Спектакълът разкрива и осмива човешките пороци, страсти и недъзи във вечната им битка с морал, чест и достойнство, в тяхната непреходност от старото към новото време”, споделя Николай Урумов.

 Билети за 24 юни се продават на касата в Театър „Българска Армия“ и на „https://grabo.bg/sofia/balgari-ot-st-vreme-092bqk“ HYPERLINK „https://grabo.bg/sofia/balgari-ot-st-vreme-092bqk“bqk

 Постановката „Българи от старо време“ преди това ще гостува в Кнежа, на 14 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights