01.03.2024 | 23:16

Постановката „Исус и Лазар“ се завръща на театралната сцена в София

Една година след премиерата си театралните любители ще имат възможността да гледат отново постановката „Исус и Лазар“ в арт пространството на I AM STUDIO на 6, 9 и 13 декември в столицата. Камерната сцена, намираща се в непосредствена близост до площад Славейков на „театралната улица“, както често е наричана ще представи спектакъла на Сдружение „Забелски глас“  с вход свободен.

Режисьорът Дима Настева споделя, че идеята за спектакъла възниква от желанието да се преосмисли образът на Исус в контекста на съвременното общество. Страховете, съмненията и душевните терзания, са характерни за всеки човек. Какво се очаква от нас, срещу това- какво искам аз.  Този въпрос е основата на драматургичния текст“

Емилиян Станев и Никос Казандзакис са избрани като основа, тъй като техните произведения предоставят уникална перспектива върху образите на Исус и Лазар. Събитията след възкресението на Лазар, макар и извън библейските текстове, се превръщат в ключов момент. Този тайнствен момент на среща между двама от централните библейски герои разкрива възможните дълбочини на вярата и съмнението в сърцата им.

Постановката обръща внимание на неизказани части от историите на Исус и Лазар, предлагайки алтернативен поглед към техните вътрешни борби. Този творчески подход позволява на артистите да изразят човешките чувства и дилеми, като същевременно предизвикват зрителите да мислят и чувстват по-дълбоко за смисъла на живота и вярата.

„Исус и Лазар“ обещава да бъде интригуващо пътуване в света на вярата и човешката душа, предоставяйки непреживян до сега поглед към едни от най-значимите фигури в историята на човечеството.  

Участват: Мариела Димитрова, Симеон Василев, Андриян Асенов и Диан Ставрев.

Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights