28.02.2024 | 14:08

Почина певецът Тото Кутуньо

Певецът и автор на песни Тото Кутуньо, известен най-вече със световния си хит  „L’Italiano“ от 1983 г., почина на 80-годишна възраст, съобщи АНСА, позовавайки се на неговия мениджър. 

Кутуньо, чието рождено име е Салваторе, е починал в миланската болница „Сан Рафаеле „след дълго боледуване, което се е задълбочило сериозно през последните няколко месеца, каза мениджърът му Данило Манкузо.

Кутуньо печели през 1990 г. песенния конкурс на Евровизия с „Insieme: 1992“. Той печели два пъти награда и на фестивала в Сан Ремо.

Кариерата на Тото Кутуньо започва през 60-те години на миналия век. Първоначално е барабанист, след което се увлича по джаз и пиано и започва да пише песни. Основава групата „Албатрос“, а след разпадането й се изявява солово. Участва 15 пъти във фестивала в Сан Ремо.

Тото Кутуньо има около 20 албума. Написал е повече от 300 песни, много от които са включени в репертоара на Адриано Челентано, Мирей Матийо, „Ричи е повери“, Далида и други певци.

През 2019 г. група украински музиканти се опитва да го спре да свири в Киев, заявявайки, че той симпатизира на Русия като колегата си Ал Бано.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights