18.07.2024 | 14:18

Представяне книгата „Мислодобив“ на Калин Терзийски

На 31 май /сряда/, от 18.30 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще бъде представена новата книга на Калин Терзийски „Мислодобив“, сборник с есета на различни теми от ежедневието, писани по време на пандемията. Книгата е част от поредицата Съвременна българска проза на издателство Лексикон.
Почитателите на творчеството на Калин Терзийски ще имат възможност да научат повече за сборника и житейската философия на популярния писател.
Литературната среща ще се проведе във фоайе с пиано на библиотеката. Заповядайте. Вход свободен.
Из книгата:
„Аз съм само поглед, мисъл и фантазия – наблюдавам тук и там, шаря с очи неспокойно, виждам всякакви неща и се опитвам с тези всякакви неща да построя нещо, което да нарека свят.
Естествено, давам си сметка във всеки миг, че човек вижда това, което знае. Това, към което душата му е насочена. Великият Апелес казал на обущаря: Sutor, non supra crepidam! Обущарю, не по-високо от обувките! Защото обущарят почнал да му дава съвети как се рисуват дрехи, оръжия и т.н., а не се ограничил до обувките (за чието рисуване му дал ценен съвет). Защото, явно е, обущарят едва ли разбира нещо от нещата извън обувките; тъй като в света той вижда не друго, а кой как е обут!“
За автора:
Калин Терзийски (р.1970 в София) е поет, писател и сценарист, лауреат на Годишната награда за литература на Европейския съюз за 2011 г. Завършил е Висшия медицински институт – София през 1996 г., след което специализира психиатрия. През 2000 г. напуска работата си на лекар и се отдава изцяло на писането. Работи като сценарист в телевизии и радиа. Издал е няколко сборника с разкази и стихосбирки, участва в няколко общи проекта на литературния клуб „Литература*Диктатура“. През 2010 г. издава романа „Алкохол“, написан в съавторство с Деяна Драгоева, следват романите „Лудост“ (2011), „Войник“ (2012), „Любовта на 45-годишния мъж“ (2013), „Разкажи ми“ (2018), „Аз и Бог“ (2020).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights