30.05.2024 | 19:30

Представят стихосбирката „(Извън)градски човек“ на Радослав Христов

Дебютната стихосбирка на Радослав Христов  „(Извън) градски човек“, ще бъде представена на 3 февруари (петък) от 18.00 часа в Младежкия център. Издател на книгата е „Библиотека България“. Водещ на представянето ще бъде Драгомил Георгиев, а разнообразие ще внесе музикални изпълнители от Студио „ЗОНЕЛИ“ с вокален педагог Елена Карабельова.

Атлантидите на детството са потънали в белезите по коленете ни, а вкусът на миналото е запечатан в крушите и ябълките от бъдещето. Проскърцването на люлката на времето разказва за любовта като математическа грешка, за живота като надрана грамофонна плоча, за човека като плаваща метаморфоза, страхуваща се от развитието си. И за местообитанието му – полисът като обратната страна на света и погрешната посока на еволюцията, градът с кисел вкус на неузряло грозде, лишено от топлите лъчи на истинското слънце… Мисли за живеене, скрити в краткия следобед на човешкото дихание.

Запомнете името Радослав Христов, защото плодовете на поезията му са сладки и горчиви едновременно. Коренът и семето на човешкото са във всеки негов стих, покълват и се вкореняват в миналото и бъдещето и разцъфтяват тук и сега с безкомпромисни метафори и живи думи. А неговият „(Извън)градски човек“ ще става все по-актуален, ще бъде все повече тук, в дните ни, в нас, в бъдещето, споделя редакторът на книгата Ива Спиридонова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights