17.07.2024 | 18:37

Премиера на комедията „Карнавална история“ представя театърът в Монтана

Драматичният театър „Драгомир Асенов“ в Монтана ще представи тази вечер премиера на комедията „Карнавална история“, съобщи директорът на театъра Стефан Милков.

Пиесата е написана от румънският класик Йон Лука Караджале преди повече от век. В театъра в Монтана е поставена от режисьора Милослав Милославов, а в ролите са актьорите Васил Драганов – гост от Народния театър в София, Иван Борисов, Васил Кацарски, Стефан Милков, Юлиян Малчев, Микаела Берчева и Димитрина Проданова.

Режисьорът Милослав Милославов сподели за БТА, че пиесата е написана в края на 19-и век, а действието се развива в румънската столица Букурещ. Зрителят обаче не може да познае за коя епоха става въпрос, тъй като случките засягат човешките взаимоотношения и могат да се случат по всяко време. Действието се развива на две места – в една бръснарница, която се ползва и за зъболекарски кабинет, и в преддверието на карнавалната зала, защото по това време в Букурещ тече карнавал. Всичко тръгва от една бележка, попаднала на неправилното място и в неправилното време.  В пиесата няма паузи, действието се развива изключително динамично – един герой влиза, друг излиза, ситуациите следват една след друга и зрителят няма време дори да си поеме дъх.

Пиесата се играе на фона на цветни декори, а за всеки от героите е изработен отделен карнавален костюм. Музиката на постановката написана специално за нея от композитора Петър Алексиев, а сценографията е дело на Александра Йотковска. Режисьорът сподели за БТА, че се опитал да вкара цветен елемент и в играта на актьорите, за да може  зрителите де се насладят на една весела комедия.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights