28.02.2024 | 14:59

Премиера на нов спектакъл по текстове на Георги Господинов

„Всичките наши тела“ на режисьора Мартин Киселов – най-новото заглавие в репертоара на Драматичния театър „Невена Коканова“ – Ямбол

„Давам си сметка, вероятно като мнозина преди мен, че сред личните ми спомени има много, родени от книги. Четенето произвежда спомени. Отдавна не помня и съм се отказал да търся кои са прочетени и кои – не. Не намирам никаква разлика, всичко е преживяно, всичко ме кара да настръхна, всичко е оставило белег. По всичките мои тела…“

„Всичките наши тела“ е най-новият спектакъл  в репертоара на Драматичния театър „Невена Коканова“ в Ямбол. Постановката по текстове на Георги Господинов е на режисьора Мартин Киселов, който е създал, със съдействието на автора, и драматургичната основа на представлението.

„Разговорът в момента е с режисьора, но нямаше да има смисъл да разговаряте с него, ако актьорският екип не се беше отдал изцяло на такъв „шантав“ процес и не го беше подкрепил и обогатил, и развил – много повече, отколкото аз бих могъл да измисля с молив на бюро. С огромно удоволствие работих с тях. Те дойдоха с едни любопитни очи към това предложение, с много желание да играят заедно“, разказа в „Артефир“ Мартин Киселов.

В представлението участват актьорите Петя Бойчева, Галина Иванова, Цветелина Кънева, Румен Михайлов, Георги Караиванов, Георги Ружичка, Вълчо Янев, Мирослав Димитров.

Сценографията е на Илияна Кънчева, композитор – Калин Николов, пластика – Атанас Жеков-Кроко. Представлението е адаптирано за хора със слухови проблеми.

Спектакълът е създаден с финансовата помощ на Националния фонд „Култура“.

Публиката в Ямбол може да гледа „Всичките наши тела“ на 25 октомври.

На 1 ноември – Деня на народните будители, спектакълът ще гостува в София, на сцената на Театър „Българска армия“.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights