28.02.2024 | 13:31

Премиера на „Отвъд мрежата“ – мултижанров спектакъл

Плакат - Николай Марков

„Отвъд мрежата“ е едно от най-новите заглавия, което очакваме на сцената на театъра на Нов български университет. Това е авторски мултижанров спектакъл със социална насоченост. Изследва влиянието на дигиталното съдържание върху живота, развитието и вътрешния свят на съвременния човек. Къде е границата между нормалното потребление и зависимост? Как и кога губим себе си? „Ако аз не съм себе си, то тогава кой ще бъде мен? Мен не съществува и мен го няма.“ Представлението ще има своята премира на 17 октомври от 19 часа, споделят режисьорите Диана Досева и Лъчезара Василева и актьорът Тони Николов.

„Аз от дълго време работя с тази тема за въздействието на технологиите като режисьор. Основна насока е към социалните контакти в епохата на социалните мрежи. Работихме много с различни изследвания и материали по темите за зависимостите, за да имаме максимално широк спектър. Представлението по-скоро е антиутопично, но посланието му е утопично.“ – каза Диана Досева.

Тони Николов е в персонажа на незасегнатият от технологиите:

„Предизвикателство беше работата по представлението с този модел. Моя образ изважда на преден план вътрешния свят на един човек, но пак в някаква степен се влияе от дигитално зависимите.“

Каква е най-голямата жертва и загуба, която правим към себе си в името на технологиите също е ключов въпрос за задвижването на представлението:

„Мисля, че понякога губим себе си, контакта с близките си при прекомерната зависимост от дигиталния свят.“ – споделя Лъчезара.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights