27.02.2024 | 1:43

Премиера на спектакъла „Шошана“, с Кръстю Лафазанов – на 13 септември в ДКТ „Васил Друмев“ Шумен

Началото на Втората световна война. Къща някъде в провинцията на окупираните от нацистите Франция. Отвън приближава кола на СС. Това е началото на спектакъла „Шошана“. Следва момент, след който никой повече няма да е същия. Особено едно момиче на име Шошана. Тя губи цялото си семейство. Оцелява само тя.
Четири години след избиването на нейните близки, тя получава шанс да отмъсти за тях. Но точно в този момент Шошана се влюбва в немски войник и е поставена пред избор – дали да остане с любовта си или да отмъсти за семейството си, защото това отмъщение включва смъртта на нейния любим.
Обстоятелствата поставят нея – жертвата на ужасяващ режим, пред един краен избор. Този избор обаче може да превърне самата жертва в насилник, като я принуди да убие собствената си любов.
Историята на Шошана я поставя пред избори, които всеки един е преживявал в своя живот – можем ли да избягаме, когато искаме? Дали ако причиним болката, която на нас са причинили, ще ни донесе утеха? Може ли смехът, да носи и сълзи и може ли страданието да се излекува с любов. Изборът на Шошана, може да ни помогне да си отговорим на тези въпроси.

Режисьор: Благой Бойчев
Сценограф: Анна Янакиева
Композитор: Добромир Кисьов
Асистент-режисьор: Албена Бабева
Участват: Кръстю Лафазанов-гост, Николай Желев, Валентин Ченков, Антония Велева, Росен Караджов, Катрин Лалова, Вилиана Димитрова
Представлението се играе в Голяма зала на Театър „Васил Друмев“, от 19.00 часа, на 13 септември 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights