23.02.2024 | 17:54

Премиера на „Чест“ с първа постановка на българска сцена в театър „199 Валентин Стойчев“

„Чест“ е премиерното заглавие в афиша на Театър „199 Валентин Стойчев“, което ще се играе днес, 4 февруари, от 19.30 часа, на сцената на столичния театър „199 Валентин Стойчев“. Постановката е на Ивайло Христов по пиесата на съвременната австралийска драматуржка Джоана Мъри-Смит.

„Чест“ е писана през 1995 година и има десетки постановки в целия свят, но сега се поставя за първи път на българска сцена.

„Чест“ е безпощадно честна пиеса, написана с остро перо, с хумор и изящество. Тя деликатно и смело изследва изпитанията, през които човек преминава за да открие най-дълбокото значение на думата обич. Какво се случва, когато споделените ценности и отговорности в един напълно хармоничен брак внезапно избледнеят?
Онър и Джордж са женени от 32 години. И двамата са признати автори, макар поезията в живота на Онър да е отстъпила място на отдадеността ѝ на съпруга и майка. Но когато се появява възможността един живот да се обнови, за сметка на щастието и сигурността на другите в семейството, сякаш целият свят се преобръща.

ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 80 МИН.
режисура: ИВАЙЛО ХРИСТОВ
участват: КРИСТИНА ЯНЕВА, ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ, ЕЛЕНА ХРАНТ, КАТАЛИН СТАРЕЙШИНСКА
сценография: МАРИНА ЯНЕВА
костюми: МАРИНА ЯНЕВА
превод: ЗЛАТНА КОСТОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights