Приключи националният онлайн конкурс за детска рисунка на РБ „Дора Габе“

По повод 135 години от рождението на поетесата Дора Габе, Регионална библиотека „Дора Габе“ Добрич обяви Национален онлайн конкурс за детска рисунка под наслов „Творческият свят на Дора Габе в рисунки“. Конкурсът бе за деца и ученици от 6 до 18 г. вкл. от цялата страна, а тематиката – отворена, за да могат участниците да разгърнат въображението си без ограничения. Инициативата има за цел популяризиране творчеството на именитата поетеса, преводачка и общественичка, добруджанката Дора Габе (1888 – 1983) сред децата и учениците, обогатяване със съдържание на прояви, подкрепящи грамотността, навиците за четене, развитие и изява на творческия талант на подрастващите.

Участваха деца от 6 до 16 години, от град Добрич; обл. Стара Загора, гр. Варна, обл. Велико Търново. Първият онлайн конкурс за детска рисунка на библиотеката даде възможност за участие на деца, както големи, така и от малки населени места.

Конкурсът стартира на 20 март на фейсбук страницата на библиотеката и приключи в 12.00 ч. на 20 април 2023 г. По регламент, броят на харесванията на всяка публикувана рисунка определиха и победителите, които ще получат грамота и парична награда:

Божидара Малджиева на 6 г. от Добрич – Първа награда (120.00 лв.)

Айкут Ергиджанов на 8 г. от Добрич – Втора награда (80.00 лв.)

Калина Василева на 6 г. от Добрич – Трета награда (50.00 лв.)

Библиотеката насърчава с Поощрителна награда Александър Иванов на 12 години от Добрич, класирал се четвърти в конкурса, който ще получи грамота и ваучер за книги на стойност 20.00 лв.

Конкурсът ще приключи с награждаване на отличените участници при откриване на Маратона на четенето, на 21 април /петък/ от 10.00 ч. в библиотеката.

По време на маратона, мултимедия ще представи всички рисунки, участвали в онлайн инициативата.

РБ „Дора Габе“ Добрич

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *