01.03.2024 | 22:41

ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „САВА ОГНЯНОВ“ – РУСЕ

Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе открива творческия си Сезон 2023/2024 с премиера на „КРАЛИ МАРКО – Последната балканска легенда“ на две дати – 13 и 20 септември!

Спектакъл на Анастасия Събева по една от най-добрите съвременни български пиеси „Марко от Прилеп“ на Владимир Левчев. Трагикомична легенда, която разкрива прототипа зад героя от балканските народни песни. Докъде е истината? Къде започват митовете? И кое желаят повече хората?

„Действието на тази пиеса се развива на границата между сън и реалност, между времето, когато земята е била плоскост върху гърба на костенурка и времето на Колумбовите пътешествия, между подвизите на Крали Марко от балканските народни песни и реалния живот на феодала Марко Мърнявчевич от Прилеп, османски васал от края на 14 век“.
Владимир Левчев

На 27 септември може да гледате истински провокиращата и разтърсваща продукция „ИЗЧЕЗВАЩИ“ с режисьор Думитру Акриш. По пиесата на Елизе Вилк, поставена за първи път в България на русенска сцена! Спектакъл, в който актьорите са съавтори, а посланието достига до публиката дори и след напускането на театралния салон. Истински дълбока история, до която всеки зрител трябва да се докосне!

Билети може да закупите лесно и удобно онлайн от сайта на театъра: rusetheatre.com

Телефон на Билетна каса: 082/830 168

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights