30.05.2024 | 20:01

“Проектантско бюро Албена“ предлага световни тенденции и за културния облик на новия център

Почти три месеца на денонощна работа са вложили за изготвяне на концепция и идеен проект от “Проектантско бюро Албена“ в конкурса за централната градска част на град Добрич. Това, което впечатли „Подиум“ е предложението на авторите на проекта за играждане на нова сграда за градска библиотека на мястото на т.нар. КООП-чета с дълбокото убеждение, че на това място библиотека „Дора Габе“ най-накрая може да получи своята специално създадена за нуждите и сграда. Една качествено нова и модерна градска структура за общуване, изкуство и интерактивни дейности, каквато е световната тенденция за новите градски библиотеки да бъдат не само книгохранилища и читални, но и средище за активно социално общуване на хора от всички възрасти.
От “Проектантско бюро Албена“ искат вдъхването на нов живот на „Седналия Йовков“ и обогатената среда около паметника на „Св. св. Кирил и Методий“.
Проектът, символично е наречен за „ХОРАТА И ЗЕМЯТА!“ Създаден е ие маршрут „Виж Добрич“, който да обединява всички културно-исторически маршрути на общината и да ги надгради с информация за видни личности свързани с Добрич с високи постижения във всички сфери на живота.
„Подиум“
С подробности за проекта, можете да се запознаете в страницата на Община Добрич, както и да гласувате, до 29 декември 2022 г., тук.
Резултатите от гласуването ще бъдат обявени на 5 януари 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights