27.09.2023 | 18:10

Проектът “Дни на България“ в Канада включва в инициативите си град Плевен

Снимка: Генерално консулство на България в Торонто

Проектът “Дни на България“, който набира скорост в Северна Америка, ще представи град Плевен. Поредното откритие от нашата инициатива е свързано именно с него и обсадата му, става ясно от публикация в социалните мрежи на Генералното ни консулство е Торонто, който е и организатор на инициативата. 

Така получава своето наименование и град Плевна, провинция Онтарио. 

На 28 януари екипът на дипломатическото ни представителство, заедно с доброволци от българската общност в Канада, ще посетят населеното място и ще запознаят кмета и жителите с историята на Плевен и с тази на България. 

Провеждането на „Дни на България“ е част от инициативите, които ще запознават местното население с различни места в нашата страна и с нейната история.

Този път организираме събитието заедно с Генералното консулство на Румъния в Торонто“, става ясно от публикацията, в която се уточнява: „Заповядайте с нас на 28 януари, адресът е Clar mill community hall, 6598 Buckshot Lake Road, Plevna, Ontario“.

Както БТА писа – през есента на 2022 година инициативата „Дни на България” беше организирана за втори пореден път в област Хюрон Каунти в провинция Онтарио, Канада. Събитието се проведе с помощта на кметовете на градовете Шипка и Варна в Хюрон Каунти, Онтарио – Пол Клоп и Джордж Финч.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights