28.02.2024 | 13:38

„Пулсът на танца“ – една филмова история за изкуството на спортните танци (трейлър)

„Пулсът на танца“ е първият филм у нас, който разказва за живота на хората, посветили се на спортните танци. Филм със собствена ниша, който цели да провокира интереса към този спорт и да припомни какво означава да познаваш тялото си и да имаш контрол над него.

Режисьор е Георги Костов, а сценарист, главен актьор и автор на идеята е Георг Киряков, който от 5-годишен се занимава именно със спортни танци. Макар в един момент те да отстъпват място в живота му на актьорското майсторство, Георг им отдава заслуженото с историята, която пише.

Тя се завърта около десетгодишната Мартина, която е състезателка по спортни танци, а амбициозната ѝ майка, бивша танцьорка, прави и невъзможното, за да я превърне в шампион на България. Пътят към победата отвежда момичето при Виктор – ексцентричен млад треньор, печелил вече шампионската титла, който преживява тежко раздялата с партньорката си. Двамата с Мартина успяват да си помогнат взаимно и да превъзмогнат проблемите.

Всъщност и двамата влизат в киното с танц, но историята, която разказва филмът, е преди всичко за човешките взаимоотношения и за любовта, която можем да дадем на другия.

„Пулсът на танца“ се срещна с публиката си за първи път на „Златна роза“ 2023. Той ще тръгне по кината от 9 февруари, а дни преди това – на 1 февруари – ще има предпремиера в Бургас, където е заснета една немалка част от филма.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights