18.07.2024 | 13:54

Първото театрално изложение събира в Пловдив театрали от цялата страна

Снимка: ДТ „Николай Масалитинов“

Първото театрално изложение в България ще се проведе на 15 и 16 юни в Пловдив. Организатор на театралния форум е Драматичният театър „Николай Масалитинов“.

Изложението ще има за своя основна кауза да даде възможност на млади творци да представят свои работни проекти пред ръководните екипи на професионалните театри в България.
Първият денще бъде посветен на младите творци, които ще представят своите проекти пред ръководителите на драматични театри от цялата страна.

„Мислим, че по този начин може да дадем силен импулс на нови, обещаващи театрални проекти. Дава се възможност на независими артисти да се срещнат с директори на театрите в България и да представят своите проекти. Идеята е тези директори да харесат някой проект и да го осъществят в техния театър“, разказа в „Артефир“ актьорът Тодор Дърлянов, който е един от координаторите на театралния форум.

Желание за участие в първото издание на Театралното изложение са заявили 20 кандидати. След предварителен подбор от комисия на Пловдивския театър са допуснати за участие 9 проекта.

Във втория ден на театралното изложение ще бъде проведена годишна среща на директорите на драматични театри, посветена на актуални въпроси на театралния мениджмънт в България.

Идеята на организаторите е форумът да се провежда всяка година в края на театралния сезон, като домакини на следващите издания могат да бъдат и други театри от страната.

Повече в звуковия файл на БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights