25.02.2024 | 10:20

Рекордна година изпраща куклен театър „Дора Габе“ в Добрич

Снимка: "Подиум"

Рекордна във финансово отношение година изпраща Държавният куклен театър „Дора Габе“ в Добрич. Приходите от продажбата на билети за 2023 г. възлизат на 135 хиляди лева, което е почти два пъти повече в сравнение с предходните години. На сцената на театъра са се играли 28 заглавия, а посетителите са около 26 000.

В Държавния куклен театър „Дора Габе“ в Добрич работят 17 човека, от които седем са актьорите. Театърът разполага с една от най-хубавите бази, а отношенията в колектива са приятелски и вероятно това е причината и за добрите резултати, споделя директорът му Петър Петков.

„Тази година сме предложили 28 заглавия. Много малко театри в момента могат да си го позволят. Този състав работи вече няколко години, без да има никакво текучество. Това ни дава възможност да задържим и да разширим този хубав репертоар“.

През 2024 г. театърът има амбициозната идея да постави нови пет заглавия, с които да зарадва любимата си публика – децата. Пожелания към тях отправи кукленият актьор Румен Куртев:

„Да бъдат преди всичко здрави, да не забравят, че ние всяка неделя в студ, в пек, в сняг се грижим за тях и нека винаги нашите срещи да бъдат един малък празник“.

Мая Щърбанова

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights