24.07.2024 | 22:10

Ремонтират сградата на хасковския театър „Иван Димов“ с 1,050 млн. лева

Снимка: Община Хасково

Община Хасково подписа договор с МРРБ за финансиране на изпълнение на инвестиция „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“, гр. Хасково“ на стойност 1 050 188,31 лева, съобщават от Община Хасково.

Средствата са предоставени от Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ). Срокът за изпълнение на инвестицията е 24 месеца.

Сградата на театъра в Хасково е построена в периода 1924–1926 г. Основна реставрация и реконструкция на културната инфраструктура, без прилагане на мерки за енергийна ефективност, е извършена през 2004 г. от страна на Община Хасково, като собственик на сградата и целия имот.

Сега предстои да бъде изпълнена инвестиция с изпълнение на комплекс от мерки за енергийна ефективност и постигане на клас „А“ на сградата. Всички дейности касаят единствено интериора. Красивата театрална сграда запазва първоначалния си вид и обем.

Предвижда се подмяна на съществуващата дограма, полагане на топлоизолационна система на външните стени на сградата, подмяна на покривна конструкция с термопанели от минерална вата. Ще бъдат сменени съществуващите котли със системи, работещи с природен газ и производство на топла вода, монтаж на термопомпен агрегат за обработка на вентилирания въздух към зала посетители, нови отоплителни тела в цялата сграда и цялостна газификация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights