11.12.2023 | 17:09

Роберто Молинели за концерта, посветен на Майкъл Джексън: В един момент оркестърът ще спре и ще чуем как пее само публиката (видео)

Роберто Молинели във Варна Снимка: „Монте мюзик“

Италианският диригент, композитор и виолист Роберто Молинели пристигна в България за представянето на спектакъла „Thriller – историята и легендата за Майкъл Джексън”, съобщават организаторите от „Монте мюзик“.

Маестрото вече е във Варна и репетира с оркестъра на Държавната опера за двата концерта, които подготвя за българската публика.

„Концертът ще разкаже историята на Майкъл Джексън, като започне с първия му голям хит Blame It On The Boogie, който изпълнява заедно с братята си в The Jackson 5. Ще завършим с Heal The World, ще чуем, разбира се и We Are The World, Smooth Criminal, Thriller, Beat It, Bad – много от най-големите му хитове. Ще преминем през живота му и ще отбележим огромната му заслуга по темата за опазването на планетата. Това е важна част от посланието на концерта на фона на всички красиви песни, които ще чуем“, разказва Роберто Молинели. Той е за първи път в България.

„С Майкъл Джексън, разбира се, имаме нужда от специални певци, защото той пее много специални песни – не само като мелодия, а и като темпо. В спектакъла пеят Матия Шаша и Клариса Вичи, двама много популярни италиански певци, те са едни от най-добрите изпълнители на такъв тип музика. Винаги лично и с огромно внимание подбирам певците за всеки отделен проект, който създавам“, казва маестрото.

Той е известен с усета си към кросовър концертите. Отбелязва, че такъв тип проекти са негова запазена малка. Започва да пише рок, поп и джаз за симфоничен оркестър през 2003 година. През годините е правил концерти с музиката на Pink Floyd, Queen,  Metallica, Deep Purple, Принс, Дейвид Боуи. 

„Оркестърът е най-древният инструмент в историята. Така че симфоничният оркестър внася нещо много специално във всяка поп или рок мелодия“, допълва диригентът. На въпроса „Ще накарате ли публиката да танцува?”, отговаря: „О, да, ще я накараме да танцува и да пее. Бъдете готови! В един определен момент, оркестърът ще спре и ще чуем как пее само публиката“

Както писа БТА, „Thriller – историята и легендата за Майкъл Джeксън“ гостува в София – на 17 ноември в зала 1 на НДК, и във Варна – тази вечер.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights