14.06.2024 | 19:27

Румънец насърчава доброто чрез лов на коледни подаръци

Снимка: Александру Крецу

Лов на подаръци организира румънецът Александру Крецу от Фондация Conservation Carpathia, ангажирана с подпомагането на икономиката в района на най-високата планина в северната ни съседка – Фъгъраш. 

Инициативата стартира през 2015 и се провежда всяка година. Тя набира все по-голяма популярност в румънските градове Кристиан, Брашов и Бая Маре, съобщи за БТА Александру Крецу.

Чувалчета с традиционни румънски мотиви, ушити от майката на Александру – 63-годишната Адела, се поставят на знакови за съответната община места. „Те са пълни с лакомства и празнична украса, а парите за тях идват от лични дарения“, разказва пред БТА Александру. Човекът, който намери подаръка, може да го задържи или да го дари на някой друг.

„Вярвам, че този проект „Дар от дар“ може да роди една нова традиция. И радостта на този, който дарява, да е по-голяма или поне равна на радостта на този, който получава“, споделя Крецу и допълва:

„По това време на годината сме свикнали да подаряваме на любимите си хора и да обръщаме повече внимание на нуждите на близките си. Поставихме началото на „Лов на подаръци“ от желанието да създадем свят, изпълнен с емпатия и щедрост. Инициативата обединява хора, които не се познават и въпреки това си правят подаръци.

Ловът на подаръци продължава до Бъдни вечер.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights