24.04.2024 | 15:55

Русенският театър представя две премиери през април

Две са премиерите през този месец в афиша на Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе. Това са „Куцльото от забутания остров“ – по едноименната пиеса на Мартин Макдона, и „Емоции от първа необходимост“ – авторски музикален спектакъл по фрагменти от „Страх и мизерия в третия райх“ на Бертолт Брехт, с режисьор Ева Данаилова, която е носител на наградата за млад режисьор „Слави Шкаров“ за миналата година, съобщи пиарът на културния институт в крайдунавския град Дидо Илиев. 

Спектакълът „Куцльото от забутания остров“ ще бъде представен премиерно на 21 април тази година. Постановката е на проф. Пламен Марков. Главната роля е поверена на Тодор Лазаров, а сред гостуващите актьори са Мая Новоселска и Цанка Цанева. Участват още Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Ивана Керанова, Кадри Хабил, Косьо Станев, Любомир Кънев, Петя Венелинова. 

Шест дни по-късно – на 27 април, ще бъде представена премиерно пиесата „Емоции от първа необходимост“. Сценографията е дело на Евгения Явашева, музиката е на Христо Намлиев, а хореографията на Стефан Витанов. 
В спектакъла участват Ивайло Драганов, Кристиана Ценкова, Ростислав Панков, Дона Вълова, Любомир Кънев.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights