23.02.2024 | 4:38

Ръкопис на текста на песента Lovely Rita на „Бийтълс“ се предлага на търг

Снимка: pixabay

Ръкопис на текста на песента Lovely Rita от „Бийтълс“ ще бъде предложен на търг по време на 56-ия Калифорнийски международен панаир на антикварните книги от 9 до 11 февруари в Сан Франциско, съобщи ДПА.

Ведрата любовна песен е от втората страна на албума Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Тя е за измислена продавачка на билети. Това е първият ръкопис на текста. Оценен е на 650 000 щатски долара. 

Текстът е написан с химикал върху лист хартия, откъснат от тетрадка със спирала. На листа има зачеркнати думи, коментари и алтернативни фрази. Той се продава в рамка, заедно с обложката на албума Sgt. Pepper и малка табелка.

Ръкописът се продава от Biblioctopus Rare Books.

„Такива неща не се появяват често на пазара, а когато се появят, не винаги са толкова значими“, казва Сузан Бене от Асоциацията на антикварните книжари в Америка, която организира панаира.

Калифорнийският международен панаир на антикварните книги е ежегодно изложение на редки и антикварни издания, карти, ръкописи и фотографии. Сред другите ценни предложения са оригиналната корица на „Лявата ръка на мрака“ от Урсула Ле Гуин , както и карта на Сан Франциско от 1911 г.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights