25.06.2024 | 22:02

„Световен театър в София“ представя различни стилове на фламенко в спектакъла на Едуардо Гереро

„Морски фар“ гостува тази вечер на „Световен театър в София“. Домакин на събитието е Сатиричният театър „Алеко Константинов“, съобщават организаторите.  

Танцьорът и хореограф Едуардо Гереро е режисьор на спектакъл и един от участниците в него, заедно с Диего Фернандес (китара) и певците Анабел Ривера и Мануел Сото.

В екипа са също Хавиер Ибанес (музика, режисура, сценарий), Хуан Мануел Серат, Орасио Гарсия, Феликс Луна, Ариел Рамирес (музика и текст на песни),  Клара Кастро (артистичен директор и продуцент), Антонио Пара (гардероб) и Бегоня Сервера (обувки).

През 2017 г. Едуардо Гереро гостува за пръв път в България на фестивала „Варненско лято“.

„Морски фар“ е фламенко спектакъл, вдъхновен от поетичния образ на фара. Тук той носи представата за бури и прекрасни разсъмвания, за сбогувания и щастливи срещи. Фарът е свидетел на безброй битки и морски пиршества, на зрелищни и носталгични залези.

Представени са различни стилове на фламенко и популярни песни, вдъхновени от образа на фара. Музиката и експресивното фламенко на Едуардо Гереро стигат до кресчендо. Неутралната сценична среда позволява на цветните костюми на изпълнителя да изпъкнат и поставя в центъра на вниманието неговите великолепни и прецизни хореографии, посочва критиката.

Едуардо Гереро танцува фламенко още от шестгодишна възраст. Учи в консерваторията по танц в Кадис и след това разширява познанията си по съвременен и по класически танц. От 2002 г. се изявява в спектакли на едни от най-значимите фламенко изпълнители в Испания като Антонио Каналес, Ева Уербабуена, Аида Гомес. От 2011 г. пътува със собствени представления. Съвременната му естетика, изтънчената техника, задълбоченото познаване на същността на фламенкото, артистичният му талант и мощната му сила поставят Едуардо Гереро сред забележителните имена на международната фламенко сцена, посочва критиката.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights