23.06.2024 | 6:41

Световната премиера на мюзикъла „Калас и Онасис“ ще се състои във Варна през 2023 г.

Снимка: "Подиум", архив

В Държавна опера – Варна през 2023 г. ще се състои световната премиера на мюзикъла „Калас и Онасис“, съобщават от институцията. Поводът за поставянето му е 100-годишнината от рождението на оперната певица Мария Калас, която се чества през идната година. Очаква се премиерата да се състои на 21 юни 2023 г., съобщиха за БТА от операта.

Спектакълът е по музика, сценарий и текст на Христос Папагеоргиу. Постановката във Варна ще бъде дело на артистичния тандем Страцимир Павлов като музикален директор, диригент и аранжор и Петко Бонев като режисьор. Двамата са автори на хитовите мюзикъли „Цар Лъв“ и „Красавицата и звяра“ на Варненската опера, които имаха премиери за България през 2021 и 2022 г., припомнят от Театрално-музикалния продуцентски център във Варна.

За ролите в мюзикъла „Калас и Онасис“ ще се състои кастинг на 17 и 18 декември от 12:00 ч. в главната репетиционна зала на операта. Освен водещите роли на сопраното Калас и баритона Онасис, в мюзикъла участват още десет персонажа, сред които сър Уинстън Чърчил, Джаки Кенеди и младата Мария, за която се търси момиче между 11 и 14-годишна възраст. Кандидатите трябва да представят на английски или италиански език една или две солови арии – песни, дует, ансамбъл и диалог по избор от списък, изготвен от Държавна опера – Варна.
ВАЛЕНТИНА ДОБРИНЧЕВА
Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights