29.02.2024 | 16:27

„СЕВИЛСКИЯТ БРЪСНАР“ НА 2 ФЕВРУАРИ С ДЕБЮТ НА АРТЬОМ АРУТЮНОВ

Впечатляващи арии, пленителна музика и прекрасна смесица от хумор и романтика – „Севилският бръснар“/ „The barber of Seville“ е сред най обичаните творби на Росини. Комичната опера разказва историята на двама влюбени, които, за да са заедно, трябва да победят в играта на надхитряване, а техен съюзник е бръснарят Фигаро.
В ролята на завладения от любов ГРАФ АЛМАВИВА на 2 февруари ще дебютира тенорът Артьом Арутюнов/ Artem Arutiunov: „Подготовката за нова дебютна, многопластова роля винаги е особен процес във физически и в психически аспект. Процес, който поставя пред артиста много предизвикателства. Затова за мен подготовката за този дебют и изграждането на образа на граф Алмавива е, от една страна, много усилена работа, а от друга – огромно удоволствие. Откъм технически вокални характеристики партията на Алмавива е специфична. Ролята изисква особен подход към звукоизвличането, тъй като е различна от класическия белкантов репертоар и в тембъра трябва се търсят специални нюанси. Разбира се, всичко това се отразява и в актьорското изпълнение. Затова бих сравнил създаването на образа на младия, пламенен, влюбчив и малко дързък граф със сглобяването на мозайка от множество шарени парченца. С целия екип се стремим крайният резултат да е цветен, забавен и да е приятна изненада за публиката, която тя да запомни.“
В „Севилският бръснар“ ще гледаме и Мария Павлова/ Maria Pavlova – РОЗИНА, Свилен Николов/ Svilen Nikolov – ФИГАРО, Евгений Станимиров – ДОН БАЗИЛИО, Людмил Петров – ДОКТОР БАРТОЛО, Лъчезар Александров – ФИОРЕЛО, Калина Жекова – БЕРТА, Петър Петров – ОФИЦЕР. Режисурата е на Антонио Петрис, а диригент на спектакъла е Димитър Косев.
✔️ 02.02/ 19ч. – „Севилският бръснар“/ „The barber of Seville“
БИЛЕТИ на касата на Операта – пл. „Независимост” 1 и Фестивален и Конгресен Център Варна
Можете да закупите своите билети и през онлайн мрежите на
EVENTIM и Grabo.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights