24.04.2024 | 18:00

Семейният уикенд в Националния исторически музей включва „Мисия разузнавач“ и „Българско средновековие“

Снимка: НВИМ

Националният военноисторически музей отново ще предизвика семействата този уикенд. Днес отборите ще премерят бързина и ловкост в играта „Мисия разузнавач“, а утре, 20 август,  ще научат по нещо ново в образователната програма „Българско средновековие“, съобщават от НВИМ.

В събота семейните отбори ще застанат един срещу друг, за да изпитат бързината, логиката и ориентацията си, ще решават загадки, ще разберат кой е главнокомандващият в семейството и ще научат любопитни факти за българска войска. Победителите ще могат първи да влязат в музея, казват от екипа на НВИМ. 

В неделя семейната публика ще има възможност да научи интересни факти за оръжията и бита от времето на Първата и Втората българска държава и да разгледа отблизо знакови експонати, които ще я пренесат във времето на Аспарух, Крум, Симеон, Асеневци, за да отнесе спомена за един смислен семеен ден в просторните пространства на музея. От екипа на НВИМ уточняват, че участието в съботно-неделните семейни програми се заплаща допълнително. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights