23.07.2024 | 14:46

Сиана Славчева беше отличена с престижното Първо място от XIV-я Международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика и танци във Велинград 

На XIV-я Международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика и танци „Дъга над Клептуза” се проведе в гр. Велинград от 21-23 юни 2024 г. Сиана Славчева с вокален педагог Жана Стефанова от студио за певци „Shining voices“ – Добрич, беше отличена с престижното Първо място в най-многобройната първа възрастова група. На сцената на НЧ „Отец Паисий-1893“ се срещнаха участници от различни градове и вокални школи от България. Конкурсът завърши с гала концерт на лауреатите, в който Сиана също взе участие.

Председател на журито в песенния раздел бе композиторът и аранжьор Светослав Лобошки, а членове: композиторът – Хайгашод Агасян, журналистът и текстописец – Костадин Филипов и поетесата и текстописец – Силвия Михайлова. Фестивалът се реализира със съдействието на ЦПЛР – Обединен детски комплекс и съдействието на Община Велинград.

Най-престижната награда „Гранд при“ в песенния конкурс бе присъдена на Борислава Борисова от Свищов, а в танцовия конкурс на Балетна школа „Ива“ от Пазарджик с ръководител Ваня Вълкова. Наградата за най-добър вокален ръководител получи Невелина Сараджова от с. Челопеч, а за най-добър танцов ръководител бе отличена Камелия Ламбова от танцово студио „Елит“ в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights