22.07.2024 | 7:54

Силен старт на 4-ото издание на „Солинария“

Снимка: БНР Бургас

Четвъртото издание на Младежкия арт фестивал „Солинария“ привлече интереса на ценителите на класическата и джаз музика по Южното Черноморие.

В първата вечер талантливите пианистки от дуо „Атмосфери“ Мила Михова и Александра Дичева изпълниха великолепна класическа програма на четири ръце и обраха аплодисментите на публиката.

Сред гостите бе Вр.и.д. Посланик на Република Южна Корея в България Н.П. Чо Джи И, която бе посрещната от почетния консул на Южна Корея в Бургас Н.П. Йосиф Спиридонов.

Във втората фестивална вечер на магичната сцена в Созопол излязоха „Тайният оркестър“ със солисти Вирджиния Спиридонова (пиано), Димана Пенчева (цигулка), Владимир Меранлиев (цигулка) и Дара Пенчева (флейта). Те представиха произведения от световната класика, както и световната премиера на пиесата за пиано и цигулка „В стария замък“ на проф. Борислава Танева.

В понеделник ще е вечерта на майсторските класове. Входът е свободен, а 25 талантливи млади музиканти ще представят подготвената програма от майсторските класове на проф. Борислава Танева (пиано) и д-р Елена Чолакова (пиано и камерна музика) и Ангелина Абаджиева (цигулка).

„Солинария“ създава творческа атмосфера и условие за развитието на млади изпълнители на класическа и джаз музика. Радвам се, че привличаме все повече почитатели и нарастващият интерес към фестивала ни стимулира да продължим в тази посока“, каза артистичният директор на фестивала Йосиф Спиридонов.

Проектът се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Източник: БНР Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights