25.09.2023 | 21:44

Силистренският театър подготвя премиера на пиесата „Чудо” от Иван Радоев

Драматично-куклен театър-Силистра ще представи на 29 ноември най-новото заглавие от своя репертоар – пиесата „Чудо“, чийто автор е емблематичният български поет и драматург Иван Радоев, съобщиха от ръководството на културната институция. 

Режисьор на пиесата е Димо Димов, а сценографията е на Николай Нинов. Участват актьорите Михаил Незалзов, Александър Павлов, Станислав Георгиев, Мирослав Петров и Мима Дапкова. 

Героите в пиесата търсят своето чудо. Живеем във времена, в които успехът се измерва в пари, материални притежания и власт. Където понятията „мое“ и „твое“ имат своята императивна тежест. 

И някъде там, сред цялото това парцелирано благоденствие, като че ли напук, стои малка барака. Дъсчено джудже между красивите великани от хром и стъкло. Килнат спомен от епоха, която всички искаме да забравим. 

Зад избелелите напукани стени се свират няколко старци. Техният живот, техните мечти и радости, техните тревоги и грехове също са останали там някъде, в нежеланото минало. За да оцелеят в един все повече променящ се и неразбираем свят, те са принудени да се откъснат от своите спомени и да намерят начин да осмислят съществуването си. Мечтата да бъдат отново полезни за някого ги сплотява и ги тласка в последната им битка за запазване на тяхната човечност. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights