23.09.2023 | 8:09

Силистренският театър с премиера на 29 ноември на най-новата си пиеса – „Чудо“ от Иван Радоев

Снимка: Драматично-куклен театър Силистра

Драматично-куклен театър-Силистра ще представи днес, 29 ноември, от 19.00 часа най-новото заглавие от своя репертоар – пиесата „Чудо“. Автор е емблематичният български поет и драматург Иван Радоев, съобщиха от ръководството на културната институция.

Режисьор на пиесата е Димо Димов, сценограф – Николай Нинов, а участват актьорите Михаил Незалзов, Александър Павлов, Станислав Георгиев, Мирослав Петров и Мима Дапкова.

Героите на забележителния български драматург и поет Иван Радоев търсят своето чудо. Живеем във времена, в които успехът се измерва в пари, материални притежания и власт. Където понятията „мое“ и „твое“ имат своята императивна тежест.

И някъде там, всред цялото това парцелирано благоденствие, като че ли напук, стои малка барачка. Дъсчено джудже между красивите великани от хром и стъкло. Килнат спомен от епоха, която всички искаме да забравим.

Зад избелелите напукани стени се свират няколко старци. Техният живот, техните мечти и радости, техните тревоги и грехове също са останали там някъде, в нежеланото минало. За да оцелеят в един все повече променящ се и неразбираем свят, те са принудени да се откъснат от своите спомени и да намерят начин да осмислят съществуването си. Мечтата да бъдат отново полезни за някого ги сплотява и ги тласка в последната им битка за запазване на тяхната човечност.

Фарсово-трагични, умилителни, абсурдно-невъзможни и безбожно земни Костадин и Юсуф, Хаим, Артаки и Таничка ни завладяват след почти 40 години от създаването си.

Цена на билет: 10 лв.

Билети при касата на театъра, информация и резервации на моб. 0876007795.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights