29.02.2024 | 20:24

Симфониета-Видин ще представи своя концерт в реновираната видинска синагога

Сава Вутов-пиано , снимка: ФБ кадър

На 26 януари /петък/ от 18:00 часа, Симфониета-Видин ще представи своя първи концерт в реновираната видинска синагога. В новооткрития Културен център „Жул Паскин“ под диригентската палка на Петър Димитров, заедно с видинския оркестър ще чуете и солистите Сава Вутов-пиано и Луиза Село- флейта.

Маестро Петър Димитров очаква с изключително нетърпение концерта, защото според него акустиката в залата е изключителна, а звукът магнетичен. Едно от произведенията, които ще бъдат изпълнени е „Какво ни казва любовта“ на Малер. Според диригента, включването на Малер в репертоара на оркестъра, поставя Симфониета –Видин на културната карта не само на България, но и на тази на Европа. Той е уверен, че предстоящият концерт ще се превърне в запомнящо се за публиката събитие. Специално е доставен роял от София, който да допълни магията на изживяването. Маестро Димитров смята, че новият културен център е изключително подходящ за органови концерти и може да се превърне в сградата с най-добра акустика в цяла България.

За да се убедите сами в думите на диригента Ви очакваме в петък, от 18:00 ч. в културен център „Жул Паскин“. Билети на касата на Симфониета – Видин, ул. Градинска 4, тел.: 094/60 907 и МОЛ- Видин, както и на място преди концерта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights