20.05.2024 | 5:49

Симфоничният оркестър в Сливен представя концерт с творби на Дворжак и Шуберт

Симфоничният оркестър в Сливен представя концерт с творби на Дворжак и Шуберт на 10 май на сцената на зала “Сливен”, съобщиха от културния институт. Ще прозвучат Концерт за виолончело от Антонин Дворжак и Симфония № 8 “Недовършена” от Франц Шуберт.
Солист на вечерта ще бъде виолончелистът Александър Сомов, концертирал на световни сцени, канен като гост водач на виолончелите в Лондонската филхармония, а в момента е соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Академията на Страсбург. Редовно провежда майсторски класове в София, Страсбург, Рингамала (Швеция) и Флен (Франция). Музикантът е за пореден път на сливенска сцена, като предишното му участие бе в концерт на 28 март, т.г., като част от квинтет, изсвирил творби на Брамс и Шуман.
Настоящият концерт ще бъде под диригентската палка на младия Симон Павлов.
По време на събитието, посетителите ще имат възможността да се включат в благотворителната кампания на Българския червен кръст за подпомагане на абитуриенти сираци и полусираци в област Сливен. Във фоайето на залата ще бъдат поставени кутии за благотворителност, както и ще бъдат предоставени банкови сметки за дарения, каза за БТА директорът на оркестъра Кремена Оксенкруг.
Концертът е в рамките на 91-ия творчески сезон на Симфоничен оркестър – Сливен и на Майските дни на културата “Сливенски огньове”, които бяха открити на 7 май.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights