22.06.2024 | 19:45

Синът на Чарли Чаплин с изненада към българската публика

Снимка: UPI/ Archives of Roy Export Co. Ltd. Charlie Chaplin™ © Bubbles Incorporated SA

Пускат допълнителни билети за Chaplin Pianissimo в София и Пловдив

Юджийн Чаплин, петото дете на Чарли Чаплин готви специална изненада за българската публика, съобщават организаторите.

Той ще сподели за първи път три неразказани истории с баща си на 10 юни в зала „България“, на 12 юни в Драматичен театър , Пловдив и на 15 юни във Фестивалния комплекс във Варна. 

Юджийн Чаплин ще се срещне и с част от публиката след спектаклите в София и Пловдив. 

 Зрителите, закупили по-висок клас билети ще имат и личен подарък от Чаплин – син. 

Юджийн Чаплин дълги години работи в звукозаписното студио в казиното в Монтрьо, където записват свои албуми групи като Куийн и Ролинг Стоунс, участва в записите на Дейвид Боуи.

„Работата със световни музиканти беше сбъдната мечта за мен. Когато бях млад мечтаех не за артистична кариера в киното, а да бъда музикант. Попадайки в звукозаписното студио донякъде успях да усетя тръпката по създаването на музика“, споделя Юджийн Чаплин. 

Той си спомня, че като малко момче прекарвал часове в хола на семейната къща във Веве, слушайки как баща му създава музиката за бъдещия си филм. 

За разлика от своите братя и сестри, той остава свързан с наследството на своя баща като продуцира документален филм за Чарли Чаплин и по негова идея се реализира концерта -спектакъл Chaplin Pianissimo.

Създадох Chaplin Pianissimo в знак на благодарност за музиката, която баща ми ни остави, за любовта, която събуди у нас. Този концерт – спектакъл е обяснение в любов към музиката“, споделя Юджийн Чаплин, който пристига в България със световноизвестните пианисти  композитора Жан-Паскал Бентюс и професора от консерваторията De Musique de Paris – Силвен Моризе. 

Те ще се срещнат със студенти и ученици по пиано на проф. Елена Дикова. 

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. 

Поради големия интерес към Chaplin Pianissimo се пускат допълнителни билети за 10 юни в София на цени от 35 и от 50 лв., и за 12 юни в Пловдив на цени от 20 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights