24.04.2024 | 15:28

Созопол отправя отворена покана за финансиране на проекти, които да обогатят културната програма на града през септември

Снимка: pixabay

Община Созопол отправя отворена покана по програма „Антеа Арт“ за представяне на проектни предложения, които да обогатят културния календар на Созопол и Черноморец през септември, съобщават от администрацията в морския град.

Поканата е насочена към организации, юридически лица и физически лица, упражняващи свободни професии в сферата на културата и изкуствата, които имат предложения за събития, представящи визуални, сценични, дигитални и приложни изкуства, музика, литература, фотография, дизайн и мода, занаяти в тяхното многообразие, традиционни обичаи и ритуали и други, които да се реализират в периода между 8 и 30 септември 2024 г.

Общият бюджет на отворената покана е 50 000 лв. Те ще бъдат разпределени по две основни направления. Първото е фестивали и големи събития с обща стойност на субсидията за избрани проекти 40 000 лв., като останалите средства ще бъдат отделени за одобрени проекти по второто направление за малки проекти и творчески инициативи. Програмата изисква проектите да имат планиран собствен принос за осъществяването им. 

Крайният срок за кандидатстване е 15 април. Подробности за условията на програма „Антеа Арт“ са публикувани на страницата на Община Созопол

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights