23.02.2024 | 6:03

Солистите на Балетна формация „Търговище” се завърнаха с призови отличия от Балканска танцова спартакиада „Търновска царица”

Солистите на Балетна формация „Търговище” се завърнаха с призови отличия от Балканска танцова спартакиада „Търновска царица”, съобщиха от ръководството на формацията.

В категория „Класически балет”, соло, 12-15 г., Калина Стайкова се пребори за първото място с други 42 участници и спечели първо място и специална награда за безплатно едноседмично обучение по балет в Белгия. Тя получи също и друга специална награда – 50 процента намаление за участие в балетен семинар и конкурс в Италия. Калина се представи в Търново с вариация на Гамзати от балета „Баядерка“ и впечатли публика и жури с изпълнението си, посочват от балетната формация.

В категория „Класически балет”, соло, над 16 години, Наталия Колешанска получи втора награда с вариация от балета „Пахита”. В същата възрастова група Йоана Антонова спечели първа награда с вариация на Гулнара от балета „Корсар”. В тази възрастова група, при дуетите, Калина Стайкова и Йоана Антонова заеха призовите първо и второ място с две свои изпълнения – дует от балета „Зле опазено момиче” и танц „Болеро”. Журито им връчи още една специална награда – 50 процента намаление за участие в балетен семинар и конкурс в Италия, допълват от ръководството на формацията.

На 18 декември Балетна формация „Търговище“ към Центъра за младежки дейности и инициативи (ЦМДИ) ще подари на жителите на града за Коледа спектакъла „Лешникотрошачката“ по музика на Чайковски. Събитието ще се реализира с подкрепата на Община Търговище.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights