13.06.2024 | 14:17

СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ ОБЯВИ ЛЕТНИТЕ СИ ФЕСТИВАЛИ ЗА 2023

Фестивалът SOFIA OPERA WAGNER FESTIVAL ще продължи от 8 до 30 юли 2023 г. Очаква се да привлече хиляди почитатели на Вагнер от България и света.
Зрителите ще може да видят „Рейнско злато“, „Валкирия“, „Зигфрид“ и „Залезът на боговете“ от тетралогията „Пръстенът на Нибелунга“; „Тристан и Изолда“, „Парсифал“ и „Летящият холандец“.

Един от най-впечатляващите летни фестивали на Софийска опера и балет „МУЗИ НА ВОДАТА“ се организира за 4-та поредна година. Сцената е на езерото в Панчарево. От 14 юли до 27 август публиката ще получи възможността да се потопи в магията на изкуството и водата под открито небе, обещават организаторите .

Фестивалът „Опера на върховете“ – Белоградчишки скали е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл са свързани с това магическо място. Събитието ще продължи от 4 до 27 август тази година. Сред удивителната красота на скалния феномен Белоградчишки скали зрителите ще видят и почувстват по нов начин шедьоврите на музиката.

Може да закупите билети за предстоящите събития от https://www.operasofia.bg/repertoire?category=festival или от билетната каса на Операта (ул. „Врабча“ 1).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights