28.02.2024 | 13:30

СОФИЙСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ С КОНЦЕРТИ В ГЪРЦИЯ, АВСТРИЯ И ГЕРМАНИЯ

Снимка: Софийска филхармония

Елитният български оркестър под палката на маестро Найден Тодоров ще представи своето изкуство в Солун, Виена, Фирсен, Щутгарт и Висбаден, съобщават от културната институция.

На 22 октомври в Солунската концертна зала филхармониците ще представят „Празнична увертюра“ от Веселин Стоянов, „Валс“ от Морис Равел и „Картини от една изложба“ от Мусоргски. Към последното произведение ще се присъединят и музикантите от Солунския държавен оркестър.
Солунските музиканти ще върнат визитата и ще гостуват в зала „България“ на 17 декември, когато заедно с Националния филхармоничен хор ще представят Деветата симфония на Бетовен.

На 5 ноември Софийската филахрмония ще излезе на сцената на Концертхаус – Виена. В програмата: Концерт за цигулка в ре мажор от Бетовен и Симфония №9 от Дворжак. Солист на концерта е един от най-добрите ученици на Ан-Софи Мутер, младият, но вече много популярен цигулар Елиас Давид Монкадо.

7, 8 и 9 ноември са датите на концертите съответно във Фирсен, Щутгард и Висбаден. Програмата за Германия включва:
Концерт за цигулка в ре мажор от Бетовен със солист Елиас Давид Монкадо, „Валс“ от Морис Равел и „Картини от една изложба“ от Мусоргски.

Софийска филхармония с нетърпение очаква да сподели своята музика и с българската публика в Солун, Виена, Фирсен, Щутгарт и Висбаден.

Билети:

Солун: https://tickets.tsso.gr/?code=337
Виена: https://shop.jetticket.net/Jeunesse/SelectSeats?ret=2&e=10889&fbclid=IwAR03CcbdbjUTsqn7ldfQRrBRXiGD-Jo21YNFGNLkT4RUVaEnx0e6zYC1r_0

Фирсен: https://www.proticket.de/veranstaltung/18370-sofia-philharmonic-orchestra
Щутгард: 
https://www.sks-russ.de/veranstaltungen/Sofia-Philharmonic-Orchestra-1395.html
Висбаден: 
https://meisterkonzerte-wiesbaden.de/konzerte/slawisches-temperament/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights