18.07.2024 | 16:17

„София моно“ представя спектакли по литературни произведения

„София моно“ представя тази година спектакли по литературни произведения. Фестивалът ще продължи от 17 до 27 юли на сцената в парка на Военната академия „Георги С. Раковски“, съобщават организаторите от „Колибри“.
По думите им подбраните спектакли се уповават както на класически, така и на модернистични и съвременни текстове. Герои на Булгаков, Камю и Чудомир ще оживеят, благодарение на актьорските превъплъщения на млади дарования като Стефан Додуров и Петър Петров-Перо, редом с Мариус Куркински и Христо Мутафчиев.
Откриването е с „Нашенец“ по текстове на Чудомир, драматизация, режисура, постановка и изпълнение – Мариус Куркински. Следват „Аз, Сизиф“ – на 18 юли, по „Митът за Сизиф“ на Албер Камю. Режисьор и драматург на постановката е Веселка Кунчева. В ролята е Стефан Додуров.
На 19 юли, „Свободно падащи истории“ е авторски спектакъл на писателката и журналистка Мария Касимова-Моасе, а на 20 юли „Място, наречено Другаде“ е по пиесата на Яна Борисова. Режисьор е Димитър Коцев-Шошо. В ролите са Боряна Братоева и Петър Антонов.
„Морфин“ по Михаил Булгаков е на 23 юли. Режисьор е Кристина Беломорска. В ролята е Петър Петров-Перо.
На 24 юли, „Сапунена фантазия“ е детски театрален миниспектакъл с режисьор Михаела Тюлева. В ролята е Коле Китанов. На следващия ден, 25 юли, е „Боже мой“ по текст на Теа Денолюбова, вдъхновен от романа „Жажда“ на Амели Нотомб. Сценичната версия и постановката е на Стоян Радев. В ролята е Христо Мутафчиев.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights