14.06.2024 | 19:36

Спектакълът „Връзки“ на Драматичния театър в Търговище ще гостува в румънския град Петросани

Фотограф: Зоя Стоянова, Драматичен театър Търговище

Театрално-танцовият спектакъл „Връзки“ на Драматичния театър от Търговище ще гостува в румънския град Петросани. Българските актьори ще играят на 27 и 28 май, от 18.00 часа пред румънските зрители в Драматичен театър „Йон Д. Сирбу“ на северната ни съседка, научи „Подиум“.


„Не носи ли всяко семейство своите особености, своите норми, порядки, обяснения, правила за взаимоотношение със заобикалящия свят, културни наслагвания, родова памет, в която се формират възприятията на всеки един и за всеки един. Разглеждам семейството като свързаност и приемственост около и на тези норми. Семето, ядрото, към което неизбежно се връщаме и се опитваме да разберем, дори и да не приемаме. Като пъпна връв, която нямаме търпение да обтегнем, да скъсаме дори, но винаги имаме нуждата да знаем къде е била хвърлена и да сме сигурни, че в другия ѝ край някой винаги ще ни чака.“
Неделя Ганчева

Участват: Благица Стоименова, Давид Крумов, Лора Недялкова, Радослав Радев
Художник на спектакъла е Галина Абаджимаринова, композитор Бояна Зарева
„Видях този спектакъл в Търговище, градът домакин на Международния театрален фестивал „Вълшебната завеса“. Всеки зрител ще се отнася към това, което вижда на сцената. Това е приятно, динамично и много добре изиграно шоу“, казва за постановката „Връзки“ румънският театралният критик Клаудиу Гроза.
От театъра в Петросани очакват българските си колеги за да се насладят на театралното им предложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights