19.05.2024 | 23:12

Специалностите във факултета по сценични изкуства на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще бъдат представени в Казанлък

Национална академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов” ще представи своите специалности във Факултет „Сценични изкуства” в рамките на Втория национален фестивал на детско-юношеското театрално изкуство „Театрални искри в Казанлък”. Това съобщи за БТА Теодора Иванова, председател на Народно читалище „Искра – 1860“, които са организатори на фестивала. Представянето ще бъде в читалището на 27 април. 

„Инициативата ще даде възможност на желаещите да получат пълна информация за специалностите и начините на кандидатстване в една от най-престижните европейски и български образователни институции в областта на сценичните и екранни изкуства“, каза тя. Възможностите и условията ще бъдат представени от Стилиян Петров, театрален режисьор и преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Той е носител на наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България за дебют с представлението „Части от цялото“, по текстове на Йордан Радичков, допълни тя.

Тазгодишното издание на фестивала „Театрални искри“ ще се състои от 26 до 29 април, а в него ще се включат около 250 участници от 14 български градове. Те ще представят на казанлъшката сцена 20 постановки, а мотото на фестивала тази година е “Изкуството – пламък на въображението и личността”. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights