Стефан Спасов е новият директор на ДТ „Йордан Йовков“ в Добрич

Снимка: "Подиум"

Режисьорът Стефан Спасов е новият директор на ДТ“Йордан Йовков“. Той се яви на проведения вчера конкурс в Министерството на културата заедно с актьора от добричкия театър Валери Марков, научи „Подиум“.

Стефан Спасов е роден на 18 юни 1974 година в София. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2000 г. в класа на проф. Снежина Танковска и Андрей Баташов, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър”.Защитава магистратура по театрална режисура при проф. Красимир Спасов.
Снимал се е в няколко филма – американския екшън „Влакът на смъртта”, италианските „Сорая” и „Далида”, както и българския „Коледата е възможна” на БНТ. Изиграл е много роли в театъра, но зрителите го помнят и като водещ на популярното телевизионно предаване „Минута е много”.
През 2015 г. в началото на кариерата си като режисьор ,на старозагорска сцена успешно постави „Иванов“ на Чехов с участието на Иван Ласкин. На 16 май 2017 г. ще представи режисьорската си концепция за „Полет над кукувиче гнездо“.

Стефан Спасов е бил режисьор в ДТ „Йордан Йовков“ на постановките: „Гераците“, „Зорба Гъркът“, „Тестостерон“, „Престанските камбани“, „Женско царство“, „Арсеник и стари дантели“, „Капан за самотен мъж“, „Свекърва“, „Боряна“, „Две обиколки в парка“, „Любовен пилотаж“, „Примадони“, „Бъбрекът“.

Режисьор е на постановки в Националния театър „Иван Вазов“, театър „Българска армия“, Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора и други.

Само преди седмица бе премиерата на „Кралицата майка“ в Театър „Българска армия“, чийто режисьор е Стефан Спасов.

Стефан Спасов отново е режисьор, като от понеделник започнаха репетициите в Добрич на комедията от Рей и Майкъл Куни „Том, Дик и Хари“.

Министерството на културата прави видео записи на всички конкурси. Скоро ще ви предоставим запис със събеседването с двамата кандидати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *